Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK
Ghidul Afacerii MITEK

DESCARCĂ GHIDUL COMPLET AL AFACERII MITEK

Cerere oferta ghidul afacerii MiTek

 • Vă rugăm să completati adresa locației proiectului.
SPAȚIUL NECESAR

HALA DE PRODUCȚIE

Procesul de fabricare a șarpantelor și a structurilor din lemn industrializate prin afacerea MiTek este unul simplu, profitabil. Datorită tehnologiei bine puse la punct, afacerea nu implică personal numeros, începând din faza de proiectare, până în faza de livrare și montaj.

Hala de producție trebuie să aibă o deschidere de minim 7 metri și o înălțime de minim 3,5 metri. Suprafața construită începe de la 100-200 mp pentru productivitate mica și peste 500 mp pentru productivitate medie și mare.

Mai multe informații despre afacerea MiTek, fluxul tehnologic, productivitate (mică, medie, mare), rentabilitate, profit, etc. vi le putem oferi la cerere.

AFACEREA MITEK - FABRICA DE ȘARPANTE

MAȘINI - UTILAJE

 • Circulare de retezat de mare precizie cu comandă numerică CNC sau manuale + sistemul de aspirare rumeguș (exhaustare)
 • Prese hidraulice intr-o gama foarte variata pentru toate tipurile de imbinari, incepand de la prese simple de 20 tone pana la prese profesionale iclusiv prese CNC 170 tone forta presare
 • Masă fluture pentru fabricarea pereților din lemn FRAMING
 • Instalatie, cuva tanc de impregnare/tratare lemn prin imersie
 • Compresor aer până la 10 bari
 • Motostivuitor (încărcător) 1,5 – 3,5 tone
 • Capsatoare pneumatice (pistoale de împușcat cuie, agrafe și capse W)
 • Accesorii de manipulare (cărucioare, electro-palane, poduri rulante, etc.
ȘCOLARIZARE PERSONAL

TRAINING PROIECTARE

 • 1-2 proiectanți, ingineri sau tehnicieni proiectanți;
 • MiTek asigură training de specialitate, la sediul din BUCUREȘTI sau la sediul beneficiarului;
 • În procesul de producție, este obligatoriu să aveți propriul proiectant sau un tehnician proiectant, care să realizeze proiectarea tehnologică, proiectul DDE în urma planurilor de șarpantă puse la dispoziție de arhitecți.
ȘCOLARIZARE PERSONAL

MUNCITORI PRODUCȚIE

 • 4-7 muncitori calificați/necalificați (dulgheri), cu un minim de experiență în construcții. Pot fi și tineri absolvenți de liceu sau școli de meserii.
 • Muncitorii vor fi instruiți la locul de muncă de specialiștii MiTek, să poată citi și interpreta planurile de execuție și operarea pe circularele cu comandă numerică CNC, pe instalațiile de presare a plăcilor multicui și POSI STRUT.
MATERIA PRIMĂ - FLUX TEHNOLOGIC

MATERIAL LEMNOS

Lemnul – Cherestea de rășinoase clasă de rezistență C24 și umiditate sub 18%

MiTek recomandă să vă aprovizionați cu material lemnos de la producători consacrați care dețin instalații de debitare și uscare profesionale.

Secțiunile uzuale, folosite la fabricarea fermelor, pereților și a planșeelor, au grosimi înte 35-65 mm și lățimi de la 60-250 mm.

 

MATERIA PRIMĂ - FLUX TEHNOLOGIC

ORGANE DE ASAMBLARE

Sistemele de fixare și organele de asamblare de tip plăci multicui sunt produse și furnizate de compania MiTek într-o gamă diversificată.

Plăcile multicui sunt certificate CE. Dimensionarea lor conform Eurocod 5 se efectuează cu programul Pamir- program de poiectare structuri din lemn, în funcție de solicitarea din nodurile de îmbinare a grinzilor cu zăbrele din lemn.

DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS

DEBITARE MANUALĂ

Debitarea / retezarea elementelor din lemn se face cu ajutorul unui circular unghiular cu reglare manuală.

Toate dimensiunile de tăiere sunt trasate manual după desenele de producție, utilizând metrul de tâmplărie, ruletă de măsurat, raportorul sau masa gradată din dotarea circularului.

Fiecare reper trebuie numerotat / inscripționat manual, conform codului de tăiere de pe desen.

DEBITAREA MATERIALULUI LEMNOS

DEBITARE AUTOMATĂ

Cu circulare de retezat de tip CNC, debitarea se face în mod automat. Fișierele de producție sunt generate de programele de proiectare structuri din lemn PAMIR și Wood Engine.

Fișierele de producție (dimensiuni, secțiuni, unghiuri de tăiere, etc.), se pot descărca manual sau prin internet, în calculatorul mașinii.

Sarcina operatorului este doar să alimenteze mașina cu lemn și să acceseze comenzile mașinii.

AFACEREA MITEK - FABRICA DE ȘARPANTE

TRATAREA LEMNULUI

Lemnul utilizat în construcții pentru șarpante și alte structuri din lemn, trebuie să fie uscat și tratat. Lemnul, înainte de impregnare, trebuie să aibă maxim 20% umiditate, altfel nu absoarbe soluția de tratare.

Tratarea lemnului (ignifug, fungicid, etc.) se poate efectua prin mai multe metode și cu substanțe diferite în funcție de clasa de exploatare. Cele mai eficiente metode sunt prin imersie sau autoclavizat (presiune substanță în vid).

Această operație asigură tratarea lemnului în profunzime, pe toate fețele față de varianta prin pulverizare, care nu asigură tratarea lemnului la îmbinări.

FABRICA DE ȘARPANTE

PRESAREA "SUDURA LEMNULUI"

După debitare și tartare, urmează poziționarea elementelor din lemn pe mesele de presare, conform planurilor de proiectare și producție

Pentru asigurarea unei presări eficiente a plăcilor multicui în nodurile grinzii cu zăbrele, elementele din lemn se fixează pe mesele de presare cu ajutorul unor dispozitive de strângere.

Plăcile multicui de presează simultan pe ambele fețe ale grinzii cu zăbrele.

FABRICA DE ȘARPANTE

EVACUARE ȘI TRANSPORT

După presare, urmează evacuarea fermelor care se poate face manual (cărucioare) sau automatizat (transportoare cu role, poduri rulante). Acestea pot fi depozitate sau direct încărcate în mijlocul de transport și expediate în șantier, în vederea efectuării montajului.

Costurile de manipulare și transport nu influențează foarte mult prețul șarpantei (maxim 1,5 euro/mp până la o distanță de 500 km). Se pot transporta aproximativ 400-600 mp acoperiș tip grindă cu zăbrele, în funcție de tipul de șarpantă, inclusiv toate organele de asamblare, contravântuiri și distanțieri din lemn.