MITEK, membră a BERKSHIRE HATHAWAY USA

MITEK PE GLOB

MiTek Industries a fost fondată în 1942, în St.Louis-Missouri, ca o afacere de familie, sub denumirea de Moehlenpah Inginerie Inc, de către inginerul inventator Walter Moehlenpah. Aceasta este o companie americană, cu sediul central în St. Louis, Missouri, USA.

  • Are birouri și puncte de lucru pe 6 continente,
  • Parteneri în 115 țări,
  • Peste 4000 de angajați la nivel global, din care, marea majoritate, sunt ingineri, dezvoltatori software și specialiști experimentați pentru asistența și consultanța clienților săi.
Citiți mai multe despre istoria companiei
MITEK PRIMELE PRODUSE

1942 - PRIMA PRESĂ MITEK

Inițial, compania a început să promoveze utilaje industriale și componentele pentru motoare și prese hidraulice.

Ulterior, a proiectat și fabricat una dintre cele mai vechi prese hidraulice. Aceasta era utilizată la presarea plăcilor multicui pentru fabricarea de ferme din lemn (grinzi cu zăbrele).

PRIMELE SOFTWARE PENTRU ȘARPANTE

MITEK CUMPĂRĂ CSCE

Începând cu 1987, MiTek concepe primele programe de proiectare și calcul de rezistență pentru fermele din lemn (grinzi cu zăbrele din lemn), îmbinate cu plăci multicui.

În 1998, preia compania suedeză CSCE (Construction Software Center Europe). CSCE este prima companie din lume, care a dezvoltat programe de proiectare și calcul structural pentru construcții și structuri din lemn pentru platforma Windows.

Warren Buffett

"DAU O BANCĂ PENTRU UN MANAGER"

În iulie 2001, grupul Berkshire Hathaway, deținut de unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Warren Buffett, a achiziționat 90% din acțiunile MiTek Industries.

Warren Buffett, celebrul investitor american, spunea ca “cel mai greu lucru în business este să găsești un manager’’.
El afirma că niciodată nu cumpără o companie sau nu preia un pachet important de acțiuni, dacă acea companie nu are un manager în care să creadă.

În ciuda faptului că „toți cred că pot fi manageri” și știu cel mai bine cum trebuie să conducă o afacere, numărul celor care sunt manageri cu adevărat este foarte mic.

Citiți mai multe!