MiTek continuă campania de investiții în învățământ, în special la disciplina structuri din lemn din cadrul universităților tehnice din România, în ceea ce privește proiectarea și fabricarea șarpantelor industrializate în sistem grinzi cu zăbrele, asamblate cu plăci multicui.

Pe 08.12.2018, am fost prezenți la UTC București unde am desfășurat un seminar pentru proiectarea structurilor moderne din lemn în sistem grinzi cu zabrele din lemn ecarisat și lemn lamelar încleiat, asamblate cu organe de asamblare de tip plăci multicui.

La seminar au participat 37 de studenți masteranzi din anul al II-lea, sub îndrumarea doamnei Daniela Țăpuși – șef lucrări Doctor Inginer din cadrul UTC București.

Timp de 2 ore, masteranzii au urmărit cu interes programul de proiectare MiTek – RoofCon TrussCon. RoofCon TrussCon este singurul program de proiectare integrat pentru structuri din lemn: desen și calcul structural (conform Eurocode 5 și Anexe Naționale din România), un soft profesional care ușurează munca proiectanților.

După terminarea seminarului, studenții masteranzi au fost impresionați de soluțiile Mitek în ceea ce privește soluția de proiectarea și fabricarea șarpantelor industrializate în sistem grinzi cu zăbrele, asamblate cu plăci multicui și am decis împreună să trecem la aplicații practice.

Astfel, pe 14.12.2016 MiTek, împreună cu Habitat Eco Structuri – partener autorizat MiTek pentru fabricarea structurilor și șarpantelor din lemn industrializate asamblate cu plăci multicui – am montat o șarpantă în mărime naturală, alcătuită din trei grinzi cu zăbrele de tip mansardă open space (attic) în curtea UTCB.

Două dintre ferme au fost realizate parțial prefabricate (asamblate) la Institutul de Cercetare Dezvoltare Habitat Eco Structuri din Localitatea Balotești, Județul Ilfov, unitate specializată în domeniul proiectarii și fabricării de grinzi cu zăbrele din lemn asamblate cu plăci multicui Mitek pentru șarpante, case din lemn prefabricate, hale industriale și hale agricole din lemn.

Cea de-a treia fermă, s-a realizat în curtea UTCB cu ajutorul unei prese mobile de șantier, demonstrând astfel ca șarpanta industrializată se poate realiza și la fața locului, dacă elementele structurale din lemn sunt debitate corespunzător, conform planurilor de fabricare generate de softul RoofCon TrussCon.

La sfârșitul probei practice, studenților de la Facultatea de Inginerie Limbi Străine (FILS), le-a fost prezentat modul în care se poate realiza, în 20 de minute, proiectul complet (2D și 3D) unei hale din lemn cu dimensiunile 12x12m, folosind programul de proiectare RoofCon TrussCon. În sală au fost prezenți 11 studenți masteranzi: Rai Taoufik, Fjer Oussama, Sonhadji Adil, Manssour Zakaria, Caprita Maria-Cristina, Zwertvaegher Hugo, Cadoret Martin, Rene Cyril, Chu Yahara, Lakouismi Anas, Serban-Preda Petre.

MiTek Industries, împreună cu partenerii și producătorii de șarpante industrializate din România, urmăresc schimbarea mentalității proiectanților și arhitecților, proiectând și gândind șarpantele pentru a fi executate în sistem industrializat.

De ce ne implicăm:

 • Pentru ca fiecare detaliu de execuție și montaj să fie respectat, conform proiectului DDE;
 • Pentru a reduce riscul la montaj când, de cele mai multe ori, dulgherii execută și montează șarpanta la fața locului fără un control al execuției;
 • Pentru a reduce consumul de material lemnos, se proiectează și lucrează cu secțiuni mici, în special dulapi din lemn ecarisat 45-65 mm x 60-230 mm;
 • Pentru ca șarpantele să beneficieze de lemn uscat, tratat și certificat;
 • Pentru că Șarpanta Inginerească industrializată este la preț de șarpantă dulgherească (dacă cea dulgherească respectă calitatea lemnului și detaliile corecte de îmbinare prin chertare, cepuire, bulonare cu organe de asamblare de calitate, așa cum se executa în urmă cu zeci și sute de ani de meșteri dulgheri care îndrăgeau această meserie);
 • Pentru a reduce timpul de montaj cu 50% – dulgherii montatori de șarpantă sunt mai fericiți că stau mai puțin timp în soare sau ger, după caz, câștigând aceiași bani într-un timp mai scurt.

Mesaje pentru proiectanți/ingineri/arhitecți/constructori/dulgheri/montatori de șarpante-acoperișuri din lemn și pentru beneficiari:

Pentru proiectanți:

Timpul nu se reciclează, RoofCon TrussCon vă salvează – economisiți timp pentru a acorda mai multă atenție familiei și copiilor.

8 ore de proiectare cu programe clasice existente în piață pentru: desen, calcul structural, detalii de fixare și ancorare, detalii de execuție, extrase de cantități de materiale lemn + organe de fixare, note de calcul, etc. = maxim 1 oră cu programul RoofCon TrussCon.

Pentru dulgheri și constructori:

Timpul nu se reciclează, șarpanta industrializată din ferme vă salvează.

 • economisiți timp pentru a acorda mai multă atenție familiei și copiilor dvs.;
 • câștigați mai mulți bani într-un timp mai scurt;
 • oferiți calitate și siguranță clienților dvs.

Pentru beneficiari:

Timpul și sistemul nervos nu se reciclează, șarpanta inginerească vă salvează de riscul unui acoperiș artizanal.

 • Veți avea mai mult spațiu de locuit în pod/mansardă fără stâlpi intermediari etc.;
 • Pretul este fix, îl cunoașteți încă din faza de proiectare;
 • Aveți un lemn de calitate, uscat, tratat, certificat, care nu vă dezvoltă insecte și molii în casă;
 • Șarpanta inginerească este la același preț cu cea dulgherească (dacă șarpanta dulgherească respectă calitatea lemnului și detaliile corecte de îmbinare prin chertare, cepuire, bulonare și organe de asamblare certificate);
 • Plătiți un produs 100% industrializat, nu platiți pierderile, risipa de lemn și furtul de material lemnos.

Mulțumim Universității Tehnice de Construcții pentru încrederea în proiectarea și fabricarea șarpantelor industrializate promovate de MiTek România.

Mulțumim profesorilor și studenților participanți la această demonstrație. Convinși de calitatea construcțiilor promovate de MiTek, sperăm să recomandați clienților voștri șarpantele industrializate, iar la viitorul loc de muncă să proiectați șarpantele cu programul RoofCon TrussCon.

Faceți cunoscută această tehnologie și celorlalți colegi care nu o cunosc!

Vă asteptăm, dragi studenți, să vă alăturați grupului MiTek, ca viitori proiectanți RoofCon TrussCon, cât și ca viitori parteneri Mitek.

MiTek te ajută și te sprijină să îți deschizi propria afacere pentru a fabrica șarpante industrializate! Nu ezitați să ne contactați!