În data de 19-20 februarie Mitek Romania și grupul de firme ARHICONI- EUROMANSARDE SI CASE LEMN MOLDOVA, administrate de Radu Eremciuc, au organizat o Conferință Științifică pentru tehnologiile noi în domeniul proiectării și execuției șarpantelor în sistem MiTek ( industrializat), folosind ca elemente de îmbinare a lemnului plăcile multicui.

Conferința s-a desfășurat în cadrul Facultății de Construcții din Chișinău, unde au fost prezenți 61 de invitați, majoritatea specialiști din domeniul construcțiilor, respectiv ingineri proiectanți și arhitecți. Cu ocazia acestei vizite de lucru, s-au pus bazele unui parteneriat de colaborare între MiTek România și Euromansarde, ca viitor partener autorizat MiTek România pe teritoriul Republicii Moldova.

Compania Euromansarde din Chișinău activează în domeniul construcțiilor de mansarde de mai mulți ani, construind până acum mansarde pe structură metalică. Pentru anul 2013, au obținut autorizații de construire pentru mansardarea mai multor blocuri din orașul Chișinău ( aprox. 10 000 mp), de această dată pe structură din lemn, în sistem grinzi cu zăbrele, asamblate cu plăci multicui.