În luna noiembrie 2009, MiTek Franța a descoperit  o companie din Romania, respectiv Terra Proiect – Suceava, care  a montat în Franta o șarpantă prefabricată  cu plăci multicui contrafăcute, achiziționate din România  de la  SC Camirom – Jud. Mureș.Au fost sesizate autoritățile de control din Franța, care au sistat imediat lucrările în șantier,  până la prezentarea documentelor ce atestau proveniența plăcilor multicui și prezentarea certificarii organelor de asamblare folosite.

Compania mai sus menționată nu deține agremente tehnice MITEK  valabile pentru comercializarea acestor produse și nici certificate CE.
Cu toate acestea,  a reușit să păcălească mai multe companii din România, dar și din Europa,   care produc șarpante și case din lemn, vânzându-le acestora plăci multicui contrafacute prin falsificarea produsului original. Aceste plăci multicui erau prezentate ca fiind originale și vândute cu certificate CE  și agremente tehnice falsificate.

SUNTEM PREA SARACI…. SA CUMPARAM LUCRURI  IEFTINE !!

Într-adevar, prețul plăcilor multicui practicat de MiTek pe kg este puțin mai mare decât cel practicat de SC Camirom cu aproximativ 25%, diferența fiind dată de oțelul special folosit, respectiv OLC 44  zincat, față de OL 37

Dar cum românii sunt recunoscuți ca și căutători de ieftineală, vă invităm să vedeți  cum societatea în cauză a căzut, din păcate, prada ușoară prețului mai mic la plăcile multicui, și a sfârșit la final, în a plăti un buget de cateva ori mai mare, decât dacă ar fi ales de la început serviciile și produsele oferite de producătorii autorizați MiTek

Exemplul de mai jos poate certifica acest lucru: Același proiect de șarpantă desenat și calculat cu programe de propiectare diferite.

  1. MiTek 20/20 program de proiectare specializat exculusiv în calculul structurilor din lemn după Eurocod 5, inclusiv calculul plăcilor multicui în fiecare nod de îmbinare.
  2. În Autocad unde dimensionarea lemnului și a plăcilor multicui s-a făcut după așa zisa experiență a proiectantului Ing. Paraschiv Petre, adică  ,,La ochi și din burtă’’

  Tabel comparativ – Produs piratat Vs Produs original

Operatiune/materiale pentru 26 bucati ferme

Mitek – U.M

Total            MiTek

Terra Proiect –Camirom- U.M

Total            Camirom

Diferenta de costuri %

Proiect DDE

300 €

300 €

2000 €

2000 €

+566%

Cantitate Lemn

6mc x 150 €/mc

900 €

9.5mc x 150 €/mc

1425 €

+58%

Placi multicui

145 kg x 2.5 €/kg

362.5 €

1047 kg x 1.8 €/kg

1884.6 €

+420%

Montaj cu 4 muncitori

16h x 5 €/h

320 €

40 ore x 5 €/h

800 €

+150%

          TOTAL GENERAL

1882.5 €

 

6109.6 €

+224%

 

Dragi proiectanți și viitori clienți! Apelați la serviciile și produsele MiTek  pentru viitoarele șarpante, pe care urmeazpă să le proiectați și să le executați.

Nu cumparați ,,TĂRÂȚELE MAI SCUMP DECÂT FĂINA’’!

Vasile Isache
Director General Mitek Industries Group-Romania

VARIANTA MiTeK 26 buc Ferme