În premieră la o expoziţie din România a fost expus un pod cu lungimea 17,4 m. Târgul de construcţii a avut loc în perioada 3-6 mai 2012, în incinta Romaero Băneasa Bucureşti. Podul din lemn a fos executat de SC Mis Grup SRL (Lunca Ilvei – Bistriţa Năsăud) şi montat de partenerii MiTek din Bucureşti, companiile:

SC Expo Test Construct SRL
SC Eurizont SRL
SC FCM Construct Company SRL

Structura podului a fost testată în condiţii reale prin traversarea și staţionarea unor autovehicule de teren. Partenerii şi fabricanţii MiTek de şarpante, case din lemn şi structuri speciale din lemn s-au unit în premieră pentru a promova produse noi:

  • Poduri din lemn;
  • Mansardă din lemn prefabricată cu plăci multicui;
  • Planşeu prefabricat din lemn, cu grinzi Posi Strut.

Vasile Isache, Director General MiTek Industries Group România, mulţumeşte producătorilor pentru că au înţeles să investească în promovarea structurilor profesionale, asamblate prin sudura în lemn multicui ce vor domina în viitor piaţa construcţiilor de şarpante, case din lemn și structuri speciale din lemn din România.

Mulţumim domnului Iugan Emil, președinte MIS Grup SRL, domnului Marius Vasile, director general al FCM Construct Company SRL, domnului Marius Şuteu, preşedinte Expo Test Construct SRL și domnului Gabriel Iosif, director general Eurizont Impex SRL.

Mulţumim, de asemenea, arhitectului Andrei Dozsa care a creat conceptul şi designul podului. Proiectul structural a fost realizat de MiTek Industries Group România, în prezenţa proiectantului ing. Angel Ilovan, cu ajutorul programelor RoofCon – TrussCon – programe de proiectare 3D, specializate în proiectarea tuturor structurilor din lemn ecarisat şi lamelar încleiat pentru şarpante, planşee, case şi structuri speciale din lemn, în conformitate cu Eurocod 5.

Artistul Gheorghe Gheorghiu şi actorul Radu Gheorghe au vizitat standurile, au asistat la demonstraţiile de confecţionare a grinzilor de planşeu şi au participat la testarea rezistenţei produsului rămânând foarte impresionaţi de tehnologie şi urmând să îşi realizeze mansardarea propriilor case din Bucureşti, respectiv Mogoşoaia cu fabricanţii acreditaţi MiTek.

Tehnologia MiTek a atras numeroşi vizitatori de specialitate, interesaţi de ultimele noutăţi în domeniul în care compania este lider mondial, reprezentaţii MiTek furnizând explicaţiile tehnice ce stau la baza realizărilor tehnologice prezentate.