PROIECTARE STRUCTURI DIN LEMN

Aici puteți viziona câteva proiecte pe structură din lemn executate de proiectanți specializati in sofware MiTek. Acestea sunt pentru aproape toate tipurile de construcții pe structură din lemn:

  • Șarpante, case din lemn, mansarde, hale din lemn industriale și agricole, săli de sport, manejuri, supraetajări, etc.

Proiectarea structurală s-a realizat cu softul PAMIR, un program specializat, de ultimă generație pentru calcul și proiectare structuri din lemn. MiTek îl recomandă tuturor inginerilor structuriști și arhitecților din mai multe considerente:

  • Sistemul constructiv MiTek, împreună cu programul PAMIR, elimină discuțiile contradictorii dintre arhitecți și ingineri, în găsirea soluției tehnice, optime pentru realizarea structurii din lemn
  • ARHITECTUL ȘI STRUCTURISTUL proiectează cu un singur program
  • Cantitățile de materiale de la fundații (fier+beton) sunt optimizate la maxim. Greutățile specifice și reacțiunile structurii din lemn sunt calculate automat în PAMIR cu mare precizie, în conformitate cu natura solului
  • Posibilitatea de a înlocui placa de beton a ultimului nivel cu un planșeu ușor din grinzi POSI JOIST (pentru construcțiile cu terasă) sau cu șarpantă industrializată MiTek
  • Mai mult spațiu locuibil/depozitare la mansardă sau pod, fără costuri suplimentare, prin eliminarea reazemelor intermediare (stâlpi, popi, scaune, etc.)
  • Clientul are posibilitatea vizualizării proiectul în 3D, cunoscând toate costurile încă din faza de proiectare

PROIECTARE CASE DIN LEMN

Proiectele de arhitectură pentru case pe structură din lemn sunt diferite față de proiectele de zidărie sau cadre din beton.

Recomandări Proiectare Case din lemn:

  • Arhitectura casei pe structură din lemn este diferită față de proiectarea caselor din zidărie sau pe cadre din beton. Sunt anumite particularități în proiectare, de care arhitectul trebuie să țină cont pentru ca respectiva casă să fie una foarte rezistentă și foarte bine închegată!
  • Regula de bază pentru casă pe structură din lemn este “CRUCEA CASEI”. Este obligatoriu să se regăsească o suprapunere a pereților de la etaj peste cei de la parter pe cele două direcții. Acestia vor trebui să se intersecteze pentru a forma o cruce. Astfel, veți avea o construcție solidă, care nu vibrează, nu va scârțâi niciodată și care echivalează cu o construcție din zidărie din punct de vedere fonic.
  • În cazul în care beneficiarul are deja un proiect de arhitectură pentru casa din lemn și nu are autorizația de construire, proiectanții structuriști pot interveni pentru a face mici modificări. Acestea pot fi facute în vederea îmbunătățiri proiectului structural, numai cu acordul arhitectului și al beneficiarului.

MiTek oferă servicii specializate de proiectare pentru toate tipurile de șarpante din lemn, în mod special pentru șarpante și mansarde industrializate, planșee POSI FLOOR cu grinzi POSI STRUT și case pe structură din lemn TIMBER FRAME!

Acest serviciu vine în sprijinul fabricanților/producătorilor care nu au angajați ingineri proiectanți specializați  în proiectare structuri din lemn și firmelor de arhitectură.
Livrăm clienților noștrii proiecte DDE ce pot fi executate în varianta industrializată/prefabricată sau executate la față locului de constructori/dulgeri.

SOLICITA OFERTĂ SERVICII PROIECTARE