ȘARPANTA TRADIȚIONALĂ - DULGHEREASCĂ

Șarpanta Tradițională – Dulgherească din lemn se realizează în sistem clasic și presupune: căpriori, pane, scaune, cosoroabe, etc.
Este tipul de șarpantă care înglobează foarte multă manoperă, majoritatea elementelor componente sunt debitate, cheratate, cepuite la fața locului.
Sunt însă si companii care realizează șarpante tradiționale în sistem industrializat, însa pretul lor este cu mult mai mare față de cea industrializata MiTek.

Consumul de material lemnos pentru șarpanta tradițională la suprafața de învelitoare este 0,15-02 mc/mp,  față de 0,06-0,075mc/mp la șarpantă industrializată.

Pierderile de material lemnos pot atinge chiar și 25% atunci când aprovizionarea se face la lungimi standard de 4m.

Este în general o șarpantă alcatuită din secțiuni mari de lemn, având o greutate ridicată, fapt ce determină un consum de fier și beton la centuri și la placa de beton.

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ ESTE SOLUȚIA OPTIMĂ PENTRU ORICE TIP DE CONSTRUCȚIE!

ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ - INGINEREASCĂ

Șarpanta Industrializată – Inginerească mai este numită și sarpantă spațială.
Aceasta este realizată în sistem grinzi cu zăbrele din lemn în unități de producție specializate, care utilizeaza elemente moderne de îmbinare a lemnului de tip plăci multicui, aplicate cu ajutorul preselor hidraulice.

Consumul de material lemnos pentru șarpanta spațiala suprafața de învelitoare este cuprins între 0,06-0,075mc/mp, față de 0,15-0,2mc/mp la șarpanta tradițională.

Este o șarpantă usoară, zveltă, care permite realizarea de deschideri mari, fără reazame intermediare, nu necesită popi, stâlpi, pane.
Acest tip de șarpanta contribuie substanțial la reducerea cantităților de fier și beton din fundație și la centurile de beton datorită greutății reduse.
Faptul ca este spatiață permite repartizarea uniformă a greutății, atât pe centuri, cât și pe placa de beton.
AVANTAJE:

  • Pierderile de material lemnos nu depășesc 5%
  • Timp de execuție redus cu până la 50-60%
  • Tot materialul lemnos structural este de clasa C24, umiditate sub 18%
  • Organele de asamblare tradiționale (mustățile din sârmă, scoabele și cuiele clasice dulgherești) sunt înlocuite cu organe de asamblare moderne ( conexpanduri, ancore chimice, vinclu de îmbinare și papuci de grindă, cuie ancora, elicoidale, etc.), toate sunt certificate CE.
“ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ – INGINEREASCĂ presupune un Consum redus de material lemnos și organe de asamblare! ”
O greutate mai mică pe mp diminueză automat și consumurile de fier și beton, atât la fundație, cât și la centuri! Răsfoiește prezentarea de mai jos, am facut o analiză de cost corectă a celor 2 variante de șarpantă, respectând cu strictete proiectele DDE, clasele de material lemnos recomandate pentru structurile din lemn și modul de aplicare a organelor de asamblare.
“ȘARPANTA INDUSTRIALIZATĂ - INGINEREASCĂ este garanția lucrului bine făcut de către producător și montator, dar mai ales clienții dvs. vor fi mulțumiți!”