Două minute și 22 de secunde, atât durează clipul care vă prezintă, dintr-o perspectivă inedită, două șarpante din lemn în sistem industrializat, executate de unul dintre partenerii MiTek (Duo Reprezentant – Constanța).

Proiectul urmărește crearea unui ambient plăcut, util și primitor prin reabilitarea și modernizarea clădirii Centrului Cultural din comuna Mihail Kogălniceanu și pregătirea acesteia pentru funcționarea Centrului de Tineret la standarde europene.

În partea dreapta, unde sala de sport a centrului prinde forma finală, puteți urmări una dintre șarpantele din ferme în două ape, cu înălțare pe reazem, cu cea mai mare deschidere din România, de 28m, fără stâlpi de susținere intermediari.

Asamblarea elementelor structurale din lemn s-a realizat cu plăci multicui MiTek, iar argumentele pentru alegerea șarpantei din lemn, în sistem industrializat, au fost următoarele:

– rapiditatea execuției; fermele care însumează 1692 mp și planșeul de 584 mp, s-au executat în unitatea de producție în doar 10 zile!

– costuri reduse (cu 60% mai mici față de șarpanta pe structură metalică și 55% față de șarpanta din lemn stratificat)

– rezistență la cutremur

Mulțumim Claboo Media (https://www.facebook.com/claboomedia) și Bogdan Dumitru (http://www.bogdancdumitru.ro/) pentru imaginile deosebite surprinse de la înălțime!